Напад на нацгвардію Путіна в Чечні: спливли шокуючі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Напад на нацгвардію Путіна в Чечні: спливли шокуючі деталі

Напад на нацгвардію Путіна в Чечні: спливли шокуючі деталі
Джерело:  online.ua

Напад на військову частину Нацгвардії РФ в Чечні в ніч на 24 березня, в результаті якої загинуло шестеро військовослужбовців

, могло виявитися постановочної акцією з метою приховати загибель російських нацгвардійців.


Таку версію події в Станиці Наурській висунули журналісти російської "

Нової газети

", повідомляє ONLINE.UA.


Так, журналісти мають дані і фото, згідно з якими можна зробити висновок, що насправді, біля частини сталася не перестрілка, а кара мирних жителів, так званий "китайський розстріл" (коли жертву ставлять на коліна і стріляють їй у потилицю - ред.).


Читайте також: Напад на нацгвардію Путіна в Чечні: з'явилися шокуючі відео


"На фотографіях чітко видно, що всі "нападники" вбиті практично одним і тим же способом – пострілом в голову. "Новая газета" показали ці знімки судмедекспертів, криміналістам і баллистам. У опитаних фахівців не виникло суперечностей у судженні про характері і способі поранення. Фахівці підтвердили, що люди на фотографіях були розстріляні практично в упор, у всіх убитих вхідний кульовий отвір розташоване в районі вушної раковини", - пише журналіст у своєму матеріалі.


Також експерти звернули увагу на те, що муляжі "поясів шахіда", які, за офіційною інформацією, були прив'язані до нападникам бойовикам, прикріплені скотчем поверх одягу, на якій чітко видно свіжі плями крові. Підозріло виглядали і сліди на зап'ястях однієї з жертв - такі можуть залишити лише кайданки.


Видання припускає, що насправді, солдати Нацгвардії могли загинути в результаті внутрішнього конфлікту, а розстріл мирних жителів організували для того, щоб замести сліди.


Розслідування "Нової газети" викликало бурхливе обговорення в мережі.


"Я не дарма вчора не міг зрозуміти дуже дивну фразу НАКу (це Національний антитерористичний комітет): мовляв, на тілах бойовиків, що напали на Нацгвардію в Чечні, були муляжі поясів шахідів. Погодьтеся – або ви намагаєтеся заволодіти зброєю, і тоді вам не потрібні пояси шахідів, або ви намагаєтеся підірвати базу, тоді вам не потрібні муляжі. Що було, очевидно, нечисто", - написав на своїй сторінці в Facebook екс-депутат Держдуми, нині опозиційний політик Дмитро Гудков.


"А сьогодні все стало зрозуміло, як я і підозрював: "Новая" публікує фотографії убитих бойовиків (по посиланню вони, що називається, 18+). Прямі постріли в голову, ніяк не схожі на "бій", "муляжі поясів" прикручені липкою стрічкою поверх одягу так, що зрозуміло – прикручували їх вже після", - додав він.




Игорь Игоревич Путин: вчора понтувався перед цим випадком ЛеПен. Говорив ось бачите що творять. Тому нам треба об'єднати зусилля


Izmail Seber: По всій ймовірності і нападу на ВЧ ніякого не було! Просто силовичье викрало і розстріляло місцевих жителів, а потім інсценувало "напад"! А федеральні солдати, загинули із-за якихось внутрішніх розборок!



Як повідомляв ONLINE.UA,

напередодні в російській пресі з'явилося повідомлення, що відповідальність за напад на частину Нацгвардії РФ в Чечні взяли на себе бойовики ІДІЛ

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?