На саміті ЄС в Римі прийнята важлива декларація
Категорія
Світ
Дата публікації

На саміті ЄС в Римі прийнята важлива декларація

На саміті ЄС в Римі прийнята важлива декларація
Джерело:  consilium.europa.eu

На саміті Євросоюзу лідери країн ЄС підписали Римську декларацію, в якій визначили основні пріоритети роботи на наступне десятиліття.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Європейського союзу.


Декларацію підписали лідери 27 країн і керівники Європарламенту, Єврокомісії та Європейської ради.


У тексті документа сказано "через десять років ми хочемо бачити безпечний і надійний Союз, сприятливий, конкурентоспроможний, стійкий і соціально-відповідальний, з бажанням і здатністю грати ключову роль в світі. Ми хочемо бачити Союз, де у громадян є нові можливості для культурного та соціального розвитку та економічного зростання ".


У заяві є чотири основні пункти, яким буде приділятися увага в найближчі роки:


"Безпечна і надійна Європа: Союз, де всі громадяни відчувають себе в безпеці і можуть вільно пересуватися, де наші зовнішні кордони охороняються, і існує ефективна, відповідальна і стійка міграційна політика з повагою до міжнародних норм".


Читайте також: Трампа в Європі налякали новою війною

"Процвітаюча і стійка Європа: Союз, який би створював умови для зростання робочих місць; Союз, де є сильний, пов'язаний, єдиний ринок, що розвивається, охоплює технологічні перетворення, а також стабільне подальше зміцнення єдиної валюти, що відкриває можливості для зростання, згуртованості, конкурентоспроможності, інновацій та обміну, особливо для малих і середніх підприємств ".


У тексті документа також сказано: "Соціальна Європа: Союз, який на основі сталого економічного зростання, сприяє економічному і соціальному прогресу, а також згуртованість і зближення при збереженні цілісності внутрішнього ринку; об'єднання з урахуванням різноманітності національних систем і ключової ролі соціальних партнерів, профспілок, спрямовані на забезпечення рівності між жінками та чоловіками, а також прав і рівних можливостей для всіх; Союз, який бореться з безробіттям, дискримінацією, соціальною ізоляцією і бід ністю ".


"Сильна Європа на світовій арені: подальший розвиток існуючих партнерських зв'язків Союзу, формування нових зв'язків і зміцнення стабільності і процвітання наших найближчих сусідів на сході і півдні, а також на Близькому Сході і в Африці і в усьому світі; Союз готовий брати на себе більше відповідальності і посприяти в створенні більш конкурентоспроможної і інтегрованої оборонної промисловості ".


Нагадаємо, в Римі відбувся ювілейний саміт Євросоюзу, на якому підписали історичну декларацію, яка повинна визначити основні напрямки розвитку майбутнього Євросоюзу, але вже в складі 27 країн, без участі Великобританії.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Євросоюзі стриманно прокоментували резонансне рішення РНБО України щодо блокади Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?