Путін може використати проти України новий хитрий план: з'явилися деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін може використати проти України новий хитрий план: з'явилися деталі

Путін може використати проти України новий хитрий план: з'явилися деталі

Президент Росії Володимир Путін може спробувати використати проти України країни Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), щоб, зокрема, приховати військові злочини РФ.
Про це заявив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його статтю ZN.UA.
Експерт припустив, що Росія може використовувати ряд міжнародних організацій, включаючи ООН і ОБСЄ, для приховування військових злочинів правлячого режиму РФ проти України, а також, для маскування може втягнути в псевдомиротворческую авантюру країн-учасниць ОДКБ.
Читайте також: Розстріл Вороненкова — сигнал Путіна своїм: у Росії пояснили мету вбивства
За його словами, восени 2016 року Росія провела безпрецедентну серію інтенсивних "миротворчих" дій між "кишеньковою" ОДКБ та ООН.
Зокрема, у Нью-Йорку пройшла зустріч генерального секретаря ОДКБ Миколи Бордюжі з помічником генсека ООН з політичних питань Мирославом Єнчею.
В ході зустрічі росіянин функціонер передав нові пропозиції по взаємодії ОДКБ з ООН, а вже наступного дня Бордюжа зустрівся із заступником генсека ООН з операцій із підтримання миру Ладсусом для обговорення перспектив сприяння ОДКБ миротворчих зусиль ООН.
"Досвід трьох років війни Росії проти України свідчить, що слуги Кремля цілком результативно використовують в роботі з багатьма міжнародними організаціями, включаючи Радбез ООН (та й зі структурами влади ряду західних держав) особисті неформальні контакти. У хід йде все — від явної фінансової підтримки та прихованого підкупу до політики шантажу", - запевнив Бадрак.
За його словами, "прикладом результативності такої "роботи" може служити відверте використання попереднього генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, який "не помічав" збройної агресії Кремля проти України і явно підігравав Путіну".
Крім того, він звернув увагу на розгортання потужної угруповання російських військ уздовж кордону з Білоруссю, а також її оснащення новітніми озброєннями.
На думку експерта, в цих умовах, для Києва буде актуальна ревізія підготовки оборони в сучасних умовах.
Бадрак підкреслив, що, як очікується, відтворена 1-я гвардійська танкова армія Західного військового округу РФ буде остаточно розгорнута до середини 2017 року, а якщо додати до неї потенціал спільної "російсько-білоруської угруповання", військові ризики для Києва істотно зростають.
"Так, ідеї Путіна тупикові, оскільки випливають з ущербної, болючою мотивації. Так, Росія балансує на межі і ризикує багатьом, можливо, на карту поставлено майбутнє мільйонів росіян. Але, тим не менш, в умовах ослаблення Європи і дуже неповороткою бюрократичної машини НАТО амбітні рішення господаря Кремля можуть виявитися ефективним гібридним відповіддю на жорстке протистояння з Заходом", - припустив він.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше в мережі з'явилося відео із десятками російських танків біля самісінького кордону України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?