Вже майже бандерівщина: мережу порадували заяви Казахстану
Категорія
Світ
Дата публікації

Вже майже бандерівщина: мережу порадували заяви Казахстану

Вже майже бандерівщина: мережу порадували заяви Казахстану
Джерело:  sputniknews.kz

Після заяв влади Казахстану про необхідність повертати населених пунктах країни історичні назви, в соціальних мережах посміялися над Росією, котра нервово реагувала на подібні кроки України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sputniknews.kz.
"Повернення колишніх історичних імен нашим населеним пунктам, географічним об'єктам — це дуже важливе питання. Робота чекає велика. Пропорцій немає, і встановлювати їх ніхто не буде. Але важливо те, що всі казахські назви, що мають історичне та духовне значення, повинні бути повернуті країні і народу", — заявив віце-міністр культури Казахстану Жанай Омаров.
Читайте також: Плани перейменування станції метро в Києві викликали суперечки у соцмережах
Варто зазначити, що з початку 2014 року в шести областях Казахстану були перейменовані 42 міста і селища, однак історичні назви отримали тільки два з них.
З цієї причини, заявив Омаров, рішення про перейменування населених пунктів має бути зваженим і перевіреним часом, а не продиктованим зміною регіональних влад.
У соціальних мережах пригадали нервову реакцію Росії на подібні рішення України і посміялися над Кремлем.







Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Києві позбавилися чергового натяку на "руській мір" і перейменували Національний музей російського мистецтва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?