Угорщина знову "відзначилася" тривожною для України заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина знову "відзначилася" тривожною для України заявою

Угорщина знову "відзначилася" тривожною для України заявою
Джерело:  Mukachevo.net

В Угорщині 24 березня відбувся форум "угорських депутатів від країн Карпатського басейну", делегати якого підтримали прагнення угорських громад до автономії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Mukachevo.net.
Серед учасників форуму були спікер парламенту Угорщини Ласло Кьовер, міністр закордонних справ Петер Сійярто, держсекретар з питань національної політики Арпад Янош Потапи, а також депутат Європарламенту Андреа Бочкор.
У заключній заяві депутати Форуму депутати виступили за тісну співпрацю угорських організацій в регіонах для того, щоб "рішуче наполягати на користь угорських громад".
Читайте також: Плани Путіна: Україні порадили тримати армійський корпус на заході країни
Крім того, учасники виступили за прагнення угорських громад до автономії в країнах Карпатського басейну.
Серед іншого, Форум закликав уряд Угорщини використовувати всі можливі засоби для захисту прав угорських громад, з особливим акцентом на використання їх рідної мови.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше віце-прем'єр Угорщини Жолт Шем'єн заявив, що зарубіжні угорці повинні прагнути до автономії. Його слова викликали великий резонанс в Україні, а також реакцію українського МЗС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?