У Канаді розпочався збір підписів за надання зброї Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У Канаді розпочався збір підписів за надання зброї Україні

У Канаді розпочався збір підписів за надання зброї Україні
Джерело:  Укрінформ

Парламент Канади зареєстрував електронну петицію, в якій уряд країни закликають почати поставки летального зброї Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укринформ.
Зараз петиція зібрала підписи 170 депутатів канадських провінцій, і для того, щоб потрапити на обговорення в парламент, їй потрібно набрати ще 330 голосів.
При цьому документ вже отримав підтримку депутата від Консервативної партії Джеймса Безана.
Читайте також: Канада зробила важливу заяву щодо військової допомоги для України: у Путіна обурились
"Протистояння з підтримуваними Росією бойовиками в Східній Україні загострилося. Україна потребує летальному оборонну зброю для захисту своїх громадян і суверенітету. Підпишіть петицію і подайте сигнал уряду", - написав він на своїй сторінці в Facebook.
Крім передачі Україні зброї, петиція закликає уряд підписати угоду про оборонне співробітництво з Україною і внести її в Автоматичний контрольний список країн (Automatic Firearms Country Control List) з вогнепальної зброї.
Цей список визначає країни, в яких Канада дозволяє своїм внутрішнім виробникам постачати зброю. Зараз у нього включено 35 країн, серед яких Ботсвана, Росія, Саудівська Аравія і Колумбія, але немає України.
Варто зазначити, що автором петиції виступив колишній депутат федерального парламенту Канади Юрій Шимко.
Якщо до 19 липня петиції вдасться набрати не менше 500 підписів канадських депутатів, її можна буде винести на обговорення до сесійної зали парламенту. У такому випадку уряд буде зобов'язаний протягом 45 днів дати письмову відповідь.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше Україна та Канада підписали важливу угоду щодо вільної торгівлі, котру вже ратифікувала Верховна Рада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?