Україна продасть ракетний крейсер, щоб погасити борги по зарплатах: з'явилися фото і відео
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна продасть ракетний крейсер, щоб погасити борги по зарплатах: з'явилися фото і відео

Україна продасть ракетний крейсер, щоб погасити борги по зарплатах: з'явилися фото і відео
Джерело:  nikvesti.com

Президент України Петро Порошенко підписав указ про продаж недобудованого крейсера "Україна" для погашення боргів по зарплатах.


Про це в ході мітингів працівників заявив перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації В'ячеслав Бонь, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  НикВести.


Читайте також: Українські моряки підключилися до військового флешмобу і захопили мережу: з'явилося відео


"Указ президента підписаний, але весь час це питання не рухалося. В середині грудня проект рішення Кабіна був відправлений на узгодження. У даний момент Мінекономрозвитку розіслало на узгодження цей проект в чотири організації. «Укрборонпром» і Міноборони його вже погодили без зауважень. Зараз залишається Міністерство фінансів і Міністерство юстиції", - підкреслив Бонь.


За його словами, озброєння і устаткування ракетного крейсера перейдуть в розпорядження Міністерства оборони України, в той час як корпус і турбіни, як затребувані на ринку, будуть продані.


Відзначимо, що крейсер "Україна" був побудований в 1984 році на замовлення ВМФ СРСР на "Суднобудівному заводі імені 61 комунара". У 1990 році його спустили на воду, проте вже в 1996 році його будівництво заморозили через брак фінансування.


Читайте також: Українська артилерія вдарила по морських цілях: з'явилися фото і відео навчань


У 2000-2001 роках ракетних крейсер думали ввести на баланс ВМС України, однак не стали цього робити з огляду на недоцільність.


"Україна" зараз перебуває на балансі заводу-виготовлювача, і, за словами Боня, його утримання обходиться бюджету понад 6 млн грн на місяць, і у держави навряд чи з'являться найближчим часом кошти для закінчення будівництва.


"Якщо зняти озброєння і продати те, що залишиться - там вистачить на компенсацію ваших зарплат, ще й залишиться три рази на стільки ж", - підкреслив Бонь.


У мережі з'явилися фото і відео з мітингів працівників заводу проти затримки виплат:



Як повідомляв ONLINE, UA, раніше  СБУ в Миколаєві припинила діяльність фірми, що спеціалізувалася на розробці конструкторської та технологічної документації для військових кораблів Росії.











Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?