Кремль передбачувано плюнув на вимогу ЄС: в мережі кепкують
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль передбачувано плюнув на вимогу ЄС: в мережі кепкують

Кремль передбачувано плюнув на вимогу ЄС: в мережі кепкують

У Євросоюзі закликали російський уряд звільнити активістів, затриманих 26 березня в ряді міст Росії, на що в Кремлі відповіли жорсткою відмовою.
Про це заявив заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на lenta.ru.
"Ми закликаємо російську владу повністю виконувати взяті на себе міжнародні зобов'язання і негайно звільнити мирних демонстрантів, які були затримані", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті Європейської служби зовнішньополітичної діяльності.
На думку Брюсселя, російські правоохоронці не дали активістам вільно скористатися свободою вираження поглядів, регламентованою Конституцією.

Читайте також: У центрі Москви почалися затримання учасників масштабного мітингу: з'явилися фото і відео
Російський уряд відмовився прислухатися до заклику ЄС. "Ми в цьому випадку не можемо взяти цей заклик до уваги", - заявив Пєсков.
Представник Кремля висловив думку, що зобов'язання РФ в ОБСЄ і Раді Європи не є приводом порушувати законодавство Росії.
У мережі посміялися над словами Пєскова. Так користувач User #1856458 написав: "Цей і здоровий глузд відмовиться враховувати..."


Ветер Северный: "Сатрапи. Душителі свободи слова. Демократія в кремлівськый упаковці. Додати санкцій!".



Денни Трехо: "Цар з боярами вирішили, що холопам права людини ні до чого)".
Денис Сафронов: "І це так чудово))) нові санкції, нові компанії потраплять під заборону)))".




Як повідомляв ONLINE.UA, в Держдепартаменті США масові затримання в Росії назвали "образою основних демократичних цінностей".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?