Британський міністр прийняв гучне рішення щодо Росії: у Путіна відповіли карикатурою
Категорія
Світ
Дата публікації

Британський міністр прийняв гучне рішення щодо Росії: у Путіна відповіли карикатурою

Британський міністр прийняв гучне рішення щодо Росії: у Путіна відповіли карикатурою

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон скасував візит в Росію через зміни в розкладі зустрічей глав МЗС країн-членів НАТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані "Інтерфаксу" з прес-служби посольства Великобританії в Росії.
Як заявили в представництві, глава зовнішньополітичної служби королівства "з нетерпінням чекає можливості відновлення візиту якомога швидше".
Після цього на сайті МЗС РФ з'явилося повідомлення, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров за ініціативою британської сторони обговорив по телефону з Джонсоном питання підготовки візиту останнього до Москви.
Читайте також: Подив і розчарування: в Кремлі прокоментували нові санкції США
"У ході бесіди були обговорені питання підготовки запланованого на найближчий час робочого візиту до Москви глави МЗС Великобританії", - йдеться в повідомленні.
Про плани Джонсона відвідати Росію стало відомо 4 березня, відповідний анонс був опублікований на сайті британського уряду.
Однак сам візит обговорювалося давно, зокрема, під час зустрічі прем'єра Британії Терези Мей і президента Росії Володимира Путіна в Китаї у вересні 2016 року.
Ключовими темами візиту повинні були стати двосторонні відносини, ситуація в Сирії та Україні. При цьому в британському Мзс підкреслили, що поїздка Джонсона не буде означати, що країни повертаються до повноцінних двосторонніх відносин.
Останній раз глава МЗС Британії відвідував Росію навесні 2012 року.
У свою чергу, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала скасування візиту "ноу-хау в дипломатії".
"Які ж вони цікаві: про візит в Москві ніхто не оголошував, а скасувати не забули. Якесь ноу-хау в дипломатії", - написала вона у своєму Facebook.


При цьому російська чиновниця виклала карикатуру на Джонсона за мотивами публікації Daily Mail від 28 січня, згідно з якою британський міністр "прийшов в лють через те, що офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової було надіслано запрошення відвідати захід палати громад".
Як повідомляв ONLINE.UA раніше в мережі висміяли Марію Захарову після її визначення поняття "патріотизм".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?