В Мінекології заявили про нову несподівану проблему в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В Мінекології заявили про нову несподівану проблему в Україні

В Мінекології заявили про нову несподівану проблему в Україні
Джерело:  online.ua

В останні роки в Україні починає відчуватися нестача прісної води – рівень наповнення річок знаходиться на позначці 20% від необхідного стандарту.
Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ZIK.
"Сьогодні в Україні не залишилося жодного озера або річки, де якість води було на рівні першого класу. Так, минулого літа я щоранку прокидався і з жахом дивився новини, не розпочався мор риби ще в якійсь річці", - розповів він.
Читайте також: Дим від свічок на 8 березня: аномальний туман у Києві схвилював соцмережі
За словами міністра, нестача води пов'язана, в тому числі, і з вирубкою лісів, поведінкою промислових підприємств по відношенню до водойм і розчищення водних артерій.
За таке недбале ставлення до природних ресурсів жодне підприємство в Україні не поніс покарання за слабкості законодавства, яке передбачає лише адміністративну, а не кримінальну відповідальність.
"Разом з Генпрокуратурою Мінекології виробило зміни саме в кримінальне законодавство, яке передбачає підвищену відповідальність за шкоду природі. Однак у грудні минулого року парламент в дуже швидкому режимі приймає закон, що забороняє в 2017 року будь-які перевірки, в тому числі екологічні. Тому, поки Міністерство природи фактично опинилося під мораторієм на проведення перевірок", - резюмував Він.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше у Києві для боротьби зі смогом обмежили рух вантажного транспорту, а також ввели регулярний полив доріг, придомових територій та зелених зон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?