Активісти зняли блокаду Сбербанку, а в НБУ зробили важливу заяву
Категорія
Економіка
Дата публікації

Активісти зняли блокаду Сбербанку, а в НБУ зробили важливу заяву

Активісти зняли блокаду Сбербанку, а в НБУ зробили важливу заяву
Джерело:  interfax.com.ua

У Києві активісти розблокували центральний офіс Сбербанку Росії, який був замурований раніше, а в НБУ заявили, що не отримували офіційного повідомлення про майбутній продаж.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "І нтерфакс-Україна".
Вранці 28 березня активісти почали розбирати бетонні блоки, якими було заблоковано приміщення центрального офісу Сбербанку Росії в Україні по вулиці Володимирській в Києві.
Будівля була очищена від блоків, наклейок і написів за допомогою ручних інструментів.

Читайте також: Спритність рук: соцмережі розбурхали покупці української "дочки" Сбербанку
Тим часом у Національному банку України заявили, що не отримували ані офіційного повідомлення від потенційних інвесторів про покупку ПАТ "Сбербанк", ані відповідних документів для набуття істотної участі.
"Рішення про погодження набуття істотної участі в капіталі банку, отримане від будь-яких інвесторів, приймається в рамках єдиних для всіх існуючих нормативних вимог і законодавства", - відзначили в прес-службі НБУ.
При цьому в Нацбанку нагадали, що підтримують цивілізований вихід банків з російським державним капіталом з українського ринку, в тому числі шляхом їх продажу.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що "Сбербанк" Росії домовився про продаж своєї української "дочки" консорціуму інвесторів за участю латвійського Norvik Banka і білоруської компанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?