Скандальний екс-глава ГПУ збирається повернути собі посаду
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальний екс-глава ГПУ збирається повернути собі посаду

Скандальний екс-глава ГПУ збирається повернути собі посаду

Колишній генеральний прокурор України Віктор Шокін намагається поновитися на посаді через Вищий адміністративний суд.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Судовий позов Шокіна був зареєстрований в суді 13 березня 2017 року.
За словами представника прес-служби Вищого адмінсуду Галини Гаєвської, розгляд справи призначено на 10 квітня на 15:30.

Читайте також: Шум навколо багатств екс-глави ГПУ: став відомий результат розслідування
"У своїй позовній заяві він просить визнати незаконними та скасувати постанову Верховної Ради про надання згоди на звільнення Президентом Віктора Шокіна з посади Генпрокурора", - повідомила вона.


Крім того, Шокін "просить визнати незаконним і скасувати указ президента від 3 квітня 2016 року про звільнення з посади генпрокурора і указ президента від 23 червня 2016 року №269/2016, а також вимагає відновлення його на адміністративній посаді".
Як відомо, в указі президента України Петра Порошенка №269/2016 було внесено доповнення до попереднього указу про звільнення Шокіна словами "у зв'язку з поданою ним заявою".
Нагадаємо, під час перебування Шокіна на чолі ГПУ його звинувачували в розвалі гучних справ проти людей зниклого екс-президента України Віктора Януковича та інших резонансних розслідувань, після яких ЄС був змушений знімати санкції з утікачів-чиновників.
16 лютого президент України Петро Порошенко в своєму зверненні до українців повідомив, що попросив генпрокурора подати у відставку.
Незабаром Шокін написав таку заяву і пішов у відпустку, з якої повернувся 16 березня.
29 березня 2016 року Верховна Рада дала згоду на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.
Після його відставки стало відомо, що під час обшуку у "діамантового" прокурора Олександра Корнійця були вилучені копії особистих документів звільненого генпрокурора, серед яких були паспорти та документи на нерухомість.
Тим часом, за результатами розслідування Спеціальної антикорупційної прокуратури, підстав для розслідування можливого незаконного збагачення або декларування недостовірної інформації колишнім генеральним прокурором Віктором Шокіним знайдено не було.
Як повідомляв ONLINE.UA, в квітні 2016 року на пряме запитання журналіста про вихід на пенсію Віктор Шокін відповів: "Так, вже вийшов". При цьому він додав, що відпочиває і набирається сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?