На Донбасі бійця АТО судять за інцидент на КПП
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі бійця АТО судять за інцидент на КПП

На Донбасі бійця АТО судять за інцидент на КПП
Джерело:  Новини Донбасу

На Донбасі українського військового, підозрюваного в стрілянині по мирних жителях на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорське", взяли під варту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новости Донбасса".
Рішення про арешт військовослужбовця прийняв Артемівський міськрайонний суд Бахмута у справі про стрілянину на КПВВ "Майорське" 14 грудня 2016 року. Підозрюваний поміщений під варту до 30 квітня.
За словами звинувачення, підозрюваний боєць-контрактник 13 грудня заступив на нічне чергування на КПВВ "Майорське", а 14 грудня за власною ініціативою залишився на пропускному пункті. Пізніше між військовими і людьми з черги на КПВВ стався конфлікт - виникла словесна перепалка.
Читайте також: Бо йовики ДНР постійно бачать "війська НАТО": нардеп розповіла подробиці
Прокурори стверджують, що військовий навмисне став на бетонні конструкції і зробив не менше трьох пострілів по черзі з автомата АКМ ТК9 № ПН9391 калібру 7,62 мм.
Адвокати бійця виступили проти арешту підозрюваного, називаючи цю вимогу необґрунтованою і не підтвердженою доказами.
У свою чергу підозрюваний пояснив суду, що не визнає провину, і на період інциденту у нього є алібі - він був у місці постійної дислокації військової частини в селищі Гвардійське Дніпропетровської області.
При цьому він зазначив, що йому невідомо, яким чином куля з його автомата 14 грудня виявилася на КПВВ.
Слідство обгрунтувало своє клопотання тим, що підозрюваний може втекти від органів досудового розслідування і суду, а також застосувати тиск до свідків-товаришів по службі з його частини, тому підозрюваному бійцеві слід обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилося пронизливе відео, в якому розповідається про життя українських воїнів на передовій найгарячішої точки АТО на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?