В Україні розгорається скандал через гранти від США
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні розгорається скандал через гранти від США

В Україні розгорається скандал через гранти від США

Після рішення Верховної Ради зобов'язати антикорупційні організації декларувати свої доходи в мережі з'явилася інформація про те, що Агентство США з міжнародного розвитку припинило фінансування проектів Нацагентства з запобігання корупції України, але в НАЗК спростували розрив відносин, хоча визнали скорочення фінансування.
Про це заявила голова НАЗК Наталія Корчак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
"Щодо співпраці USAID з НАЗКА. Спростовую інформацію в частині повного припинення співпраці. Співпраця триває в частині політичних партій, і заплановані проекти будуть реалізовані. Ми не розриваємо відносин", - запевнила вона.
Читайте також: Відома співачка з партії Порошенка здивувала декларацією


У свою чергу член НАЗК Руслан Рябошапка уточнив, що США виключили агентство з проектів підтримки антикорупційних органів та судової реформи.
"Участь НАЗК в проекті підтримки антикорупційних органів SACCI і в проекті по судовій реформі - "на паузі", - заявив він.


Раніше Рябошапка повідомляв, що USAID припинило співпрацю з НАЗК через скандальні поправки в е-декларування, які зобов'язали громадські організації, що займаються боротьбою з корупцією, звітувати про доходи.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко підписав зміни в закон "Про протидію корупції", за якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?