На Львівщині протестують дуже дивні "поляки": з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

На Львівщині протестують дуже дивні "поляки": з'явилися фото і відео

На Львівщині протестують дуже дивні "поляки": з'явилися фото і відео
Джерело:  ТСН

У Львівській області на акції протесту вийшли нібито представники польських громад, які "обурені та перелякані"обстрілом консульства Польщі у Луцьку, яке сталося в ніч на 29 березня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.
Читайте також: З кожним днем все цікавіше: соцмережі розбурхав обстріл Генконсульства Польщі
Повідомляється, що активісти перекрили трасу Львів - Варшава.
Втім, у мережі відзначили цікаві моменти.
Інформація та відео з акції розміщено на сторінці групи "Польський Львів" в Facebook - її створили кілька годин тому.
При цьому на каналі YouTube, де також з'явилося відео, теж присутні цікаві моменти: назву вказано з помилкою – "інформаційне опір". Позаяк в перекладі російською звучить як "информационное сопротивление", скоріше за все, помилка сталася через переклад з російської на українську за допомогою інтернет-перекладача. Також кумедна помилка є і в словосполученні "польські громада".



Також користувачі відзначили, що на коментарі обурених водіїв, які не могли проїхати по трасі, учасники акції відповідали російською мовою.


Підозри в російському сліді підтвердив і керівник організації "Союз поляків Білий орел" Сергій Лук'яненко.
"Вже була подібна провокація, коли хотіли перекрити на Шегині, в автобусі не було жодного поляка або особи польського походження. Ці люди не належать до польських організацій на території Львівської області. А плакати, які у них були в минулий раз, польською мовою в деяких словах з п'яти букв були написані з двома помилками. Як вони говорили перед цим, вони поїхали за 50-100 грн, все це потім поширюють проросійські інтернет-ресурси", - розповів Лук'яненко.
За словами Лук'яненка, подібними акціями завжди цікавляться представники росЗМІ, які потім роблять яскраві сюжети на своїх телеканалах. Так у грудні 2016 року на росТБ показали, як нібито поляки у Львівській області вимагають "автономії" від України.
"Ті провокації, коли сьогодні вночі було обстріляно польське консульство в Луцьку або розорені польські пам'ятники, робляться одними і тими ж самими людьми, які нібито українськими націоналістами. У мене питання: чому українські націоналісти не трощать пам'ятники радянської влади. Я не вірю, що це хтось робить з тих мотивів, а не за гроші. Це, напевно, робиться руками місцевих іуд, які продаються за кілька копійок. Це – провокації і події з одного ряду", - впевнений Лук'яненко.
Як повідомляв ONLINE.UA у МЗС РФ хамськи прокоментували заяви посла України в Польщі Андрія Дещиці щодо обстрілу консульства в Луцьку.
Раніше в СБУ відзначили наявність в інциденті у Луцьку "російського почерку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?