У НАБУ пояснили свій візит у Нацбанк
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАБУ пояснили свій візит у Нацбанк

У НАБУ пояснили свій візит у Нацбанк

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) пояснили, чому провели 29 березня слідчі дії у Національному банку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАБУ.
Зазначається, що документи надаються добровільно.
"Слідчі дії відбуваються в рамках розслідування кримінального провадження за фактами зловживання посадовими особами НБУ своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, які за попередньою змовою зі службовими особами низки комерційних банків у порушення Закону "Про банки і банківську діяльність" вчинили дії, які спричинили тяжкі наслідки для державних інтересів", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: НАБУ моєї мрії: соцмережі розвеселили "антикорупційні" фотожаби
Зазначається, що слідчі дії стосуються періоду 2015-2016 років, а саме розслідування за вказаними фактами НАБУ почало в лютому цього року. Наразі ще нікому не повідомили про підозру, а саме розслідування триває.
У НАБУ додали, що станом на 16:00 детективи спільно з Департаментом захисту економіки Нацполіції проводять виїмку документів в НБУ, при цьому документи їм надаються добровільно.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Національного банку України Валерія Гонтарева не стала спростовувати чутки про свою можливу відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?