У Мінську домовилися про припинення вогню на Донбасі, названа дата
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мінську домовилися про припинення вогню на Донбасі, названа дата

У Мінську домовилися про припинення вогню на Донбасі, названа дата

Тристороння контактна група на засіданні в Мінську погодила рішення про припинення з 1 квітня вогню в зоні АТО на Донбасі в зв'язку з великодніми святами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарки Оліфер.
"Напередодні великодніх свят Тристороння контактна група привітала рішучість усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню, яка набуде чинності з 1 квітня 2017 року. Крім того, з 1 квітня, до поминальних днів, заплановано істотне прискорення процедури перетину лінії зіткнення на КПВВ , зокрема, планується продовжити роботу пунктів перетину в ранкові та вечірні години", - написала вона.
За її словами, українська сторона ще раз звернула увагу: визнання на території Росії документів, виданих ватажками ОРДЛО; захоплення державних і приватних підприємств України, а також іноземних компаній на непідконтрольній Україні частини Донбасу і введення рубля на території ОРЛО; псевдоуказом про кордон ОРДО, - всі ці дії стали грубими порушеннями Мінських угод і змусили Україну обмежити переміщення вантажів через лінію дотику.
Читайте також: Бойовиків ДНР висміяли через "тотальний диктант" з російської мови
"Чергові спроби Держдуми Росії внести зміни в законодавство РФ, спрямовані на подальшу легітимізацію квазідержавних процесів в ОРДЛО, ми розцінюємо як чергову спробу торпедування Мінського процесу", - зазначила Оліфер.



Як повідомляв ONLINE.UA, на Донбасі бойовики так званої ДНР обстріляли спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в районі селища Козацький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?