Поляки приголомшили заявою у справі про спалення прапора України
Категорія
Світ
Дата публікації

Поляки приголомшили заявою у справі про спалення прапора України

Поляки приголомшили заявою у справі про спалення прапора України

Прокуратура Варшави призупинила розслідування у справі про  спалення прапора України під час Маршу незалежності в столиці Польщі 11 листопада.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Польське радіо.
«Розслідування у справі знищення шляхом спалення прапора України було призупинено в зв'язку з відсутністю ознак протиправних дій», - повідомив прес-секретар Окружної прокуратури Варшава-Прага прокурор Лукаш Лапчинський.
За його словами, повідомлення про припинення розслідування передано посольству України, оскільки саме воно поінформувало про злочин. Прокурор зазначив, що кореспонденція з постановою про припинення розслідування офіційно доставлена ​​в посольство України 20 березня, формально постанова поки неправомірна.

Читайте також: Російський слід в інциденті з Польщею: у Порошенка розкрили гучні подробиці
Лапчинський також нагадав, що провадження в середині листопада 2016 року відкрила Районна прокуратура Варшава-Прага Полуднє. 28 березня польський прокурор повідомив, що «на основі зібраного у справі доказового матеріалу не підтверджено, що це був прапор України».
«Хоча з вигуків осіб на відео можна припустити, що мова йшла саме про прапор України», - додав він.
«Умовою притягнення до кримінальної відповідальності за знищення прапора іноземної держави є виставлення публічно прапора представництвом цієї держави або на вимогу польського органу влади», - сказав Лапчинський.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в ніч на 29 березня в Луцьку невідомі обстріляли приміщення Генерального консульства Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?