Знаменитий українець-в'язень Путіна отримав американську премію
Категорія
Світ
Дата публікації

Знаменитий українець-в'язень Путіна отримав американську премію

Знаменитий українець-в'язень Путіна отримав американську премію
Джерело:  The Washington Post

Українському режисерові Олегу Сенцову, засудженому в Росії до 20 років тюремного ув'язнення за нібито підривну діяльність в анексованому Криму, американський ПЕН-центр присудив щорічну премію Барбари Голдсміт «Свобода писати».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.


«Він був змушений пожертвувати багатообіцяючою кар'єрою в кінематографі за своє рішення висловитися», - заявила виконавчий директор американського ПЕН-центру Сюзанна Носсел.
За її словами, вирок Сенцову - «це дуже яскрава ілюстрація нетерпимості уряду Путіна до інакомислення».
Відзначається, що Сенцов, який відверто критикував російську агресію проти України, поповнив «видатний список» інших лауреатів, які знаходяться в небезпеці. Серед них - азербайджанська журналістка Хадіджа Ісмаїлова, яку заарештували після публікації серії матеріалів про корупцію в уряді, і Ільхам Тохти - китайський економіст, якого посадили у в'язницю.
Читайте також: У Європі прийняли важливу резолюцію по ув'язненим в Росії українцям
Видання зазначає, що 37 з 40 переможців конкурсу «Свобода писати» були звільнені з в'язниці протягом 18 місяців з моменту їх нагородження.
Американський ПЕН-центр вручає щорічну нагороду Барбари Голдсміт в'язням совісті, які опинилися у важких обставинах.
Як відомо, український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом за сфальсифікованими звинуваченнями до 20 років колонії суворого режиму і в даний час відбуває термін в колонії в Якутську.
Як повідомляв ONLINE.UA,  Росія повторно відмовилася видати Україні незаконно утримуваних на її території українців Олега Сенцова і Олександра Кольченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?