"Друг" Путіна прийняв гучне рішення по Сирії: стали відомі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

"Друг" Путіна прийняв гучне рішення по Сирії: стали відомі подробиці

"Друг" Путіна прийняв гучне рішення по Сирії: стали відомі подробиці

Туреччина заявила про припинення військової операції "Щит Євфрату", що проводилася проти терористів ІДІЛ на півночі Сирії.


Про це заявила Рада національної безпеки Туреччини, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Hurriyet Daily News.


Читайте також: Бойовий літак союзників Путіна впав на кордоні з Туреччиною: з'явилося відео


"Ми очистили територію від терористів, там розмістилася Вільна сирійська армія, туди повернулися біженці, життя налагоджується. Операція "Щит Євфрату" закінчена. Згодом, якщо нам щось загрожуватиме, може бути проведена нова операція, і вона буде мати іншу назву" , - заявив прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим.


У той же час, за даними BBC, глава турецького уряду не сказав про нові військові операції Туреччини, а також про терміни подальшого перебування солдатів Туреччини в Сирії.


Як повідомляв ONLINE.UA,  військову операцію "Щит Євфрату" проти бойовиків "Ісламської держави" в Сирії Туреччина оголосила в серпні 2016 року, і в грудні для участі в ній відправила додатково 300 бійців диверсійних спецпідрозділів.


Метою спецоперації називали очищення прикордонних районів Туреччини від терористів, доставку гумдопомоги і підтримку міжнародної місії в боротьбі з ІДІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?