Візит Савченко в Німеччину викликав галас у соцмережах: опубліковано фото
Категорія
Політика
Дата публікації

Візит Савченко в Німеччину викликав галас у соцмережах: опубліковано фото

Візит Савченко в Німеччину викликав галас у соцмережах: опубліковано фото

Народний депутат Надія Савченко 27-29 березня побувала в Берліні з візитом, тим самим викликавши хвилю критики в мережі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.
Савченко відвідала німецьку столицю, де поспілкувалася з експертами, політиками, засобами масової інформації та правозахисними організаціями. Під час своєї поїздки нардеп зупинялася в п'ятизірковому готелі Westin Grand в самому центрі Берліна. На питання журналіста, навіщо вона їздила до окупованого бойовиками ДНР Донецька, Савченко відповіла: "Донецьк - це Україна, моя земля".
Німецький журналіст поцікавився, чи бачила вона там російських військових. Савченко відповіла: "Так". За її словами, на Донбасі діє російська група під назвою "Купол", яка координує військові дії сепаратистів, яких би вона швидше називала "колабораціоністами". Савченко також розповіла, що їй вдалося знайти в тюрмах на Донбасі військовополонених, яких в Києві вважали загиблими. На питання, хто фінансує її подорож до Берліна, нардеп відповіла: "Діаспора".
Читайте також: Савченко нарвалася на шквал критики через нові слова про євреїв
Крім того, в німецькому парламенті Савченко зустрілася з 40-річним політиком від Християнсько-демократичного союзу Крістіаном Гіртом, який є членом німецько-української та німецько-російської парламентських груп Бундестагу. Під час зустрічі Савченко заявила, що Україні не треба вступати до НАТО.
Крім того, за її словами, грошова допомога, яку ЄС надає Україні, виводиться в офшорні зони, тому Євросоюзу потрібно скликати спеціальну комісію, яка б займалася контролем банківських переказів. Савченко сказала, що українська політична еліта розкрадає Україну, а президент Петро Порошенко "заробляє на війні". На думку нардепа, Україні потрібні дострокові президентські вибори, "результатом яких був би вибір чесного кандидата", який встановив би тимчасову військову адміністрацію в країні. Вона також сказала, що Росію Європі треба просто перехитрити.
Візит Савченко в Берлін і її заяви викликали шум у мережі.









Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Надія Савченко в прямому ефірі одного з українських телеканалів погодилася з твердженням про "єврейське ярмо" і заявила про "неукраїнську кров" керівництва країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?