Прийнято гучне рішення щодо "антимайданівської" судді: в мережі обурені
Категорія
Політика
Дата публікації

Прийнято гучне рішення щодо "антимайданівської" судді: в мережі обурені

Прийнято гучне рішення щодо "антимайданівської" судді: в мережі обурені
Джерело:  LB.ua

Вищий адміністративний суд України скасував рішення Верховної Ради звільнити за порушення присяги суддю Святошинського районного суду Києва Аллу Чалу, яка виносила рішення про арешт активістів Євромайдану
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Лівий берег.
"У понеділок, 27 березня, Вищий адміністративний суд України задовольнив позов Чалої Алли Петрівни до Верховної Ради України про визнання незаконною та скасування постанови Верховної Ради України від 29 вересня 2016 року", - повідомила представник прес-служби Вищого адмінсуду Галина Гаєвська Українським Новинам.
Читайте також: НАБУ взялося за суддю, яка вела резонансний процес
Розглядала справу колегія суддів на чолі з Олександром Донцем. У коментарі Українським Новинам голова Вищого адмінсуду Олександр Нечитайло заявив, що це перше рішення ВАСУ за позовами "майданівських" суддів, звільнених Верховною Радою 29 вересня 2016 року за порушення присяги.
У більшості випадків Вищий адмінсуд призупинив розгляд цієї категорії справ до винесення Верховним Судом рішення щодо законності внесення подання Вищою радою юстиції про звільнення суддів, що судили активістів Євромайдану.
У мережі висловили обурення рішенням ВАСУ.



Як повідомляв ONLINE.UA 13 липня 2016 року Верховний суд України визнав, що судді, які виносили незаконні рішення щодо активістів Євромайдану, порушували присягу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?