Путін змінює курс: у Росії дали прогноз щодо війни на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін змінює курс: у Росії дали прогноз щодо війни на Донбасі

Путін змінює курс: у Росії дали прогноз щодо війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін взяв курс на підвищення значимості окупованих районів Донбасу, оскільки йому доведеться або йти на загострення у війні з Україною, або посилити внутрішню і зовнішню політику РФ.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський політолог Андрій Піонтковський.
"Не можу виключити загострення на українському напрямку. Ми ж бачимо зміну тактики Москви. Спроба впихнути бандитську "Лугандонію" політичне тіло України провалилася, і зараз курс узятий на підвищення суб'єктності "Лугандонії". Можливо локальне загострення на Донбасі, але на велику війну Кремль не вирішиться", - вважає експерт.
За його словами, в російській еліті не помітно жодної внутрішньої порядку денного: "у "еліти" є тільки опція здачі Путіна, але сьогодні вони до цього не готові".
Читайте також: У Путіна видали дивну заяву щодо народу України
"Інша альтернатива — спробувати далі качати імперські понти. Але і тут все, по-моєму, вже вичерпано — і Крим, і частина Донбасу, і третина Сирії, і шматочок Лівії. Всі вже захоплено, але не працює", - підкреслив він.
Піонтковський зазначив також, що мітинги в Росії і великі прорахунки у зовнішній політиці також значно сприяють розколу еліт.
"Зараз накладається ще провал операції "Трамп наш". Там все було розраховано на велику угоду із Заходом за рахунок України. У Думі перемогу Трампа зустрічали шампанським. Цей провал теж сильно вдарив по владі. Акела явно схибив", - нагадав політолог.
За його словами, в Росії Путін програв все, "ніяких перспектив у злодійський путиномики не буде".
"Повторю ще раз, що режим підходить до точки біфуркації (неповернення – Ред.). Або здача Путіна, або посилення зовнішньої та внутрішньої політики. Під прикриттям нового загострення відносин з Україною можна ще більше закрутити гайки. Інших варіантів у Путіна не бачу", - заявив він.
Експерт зазначив, що в майбутньому він не бачить у Путіна "іншої гри, крім закручування гайок і середнього масштабу військової авантюри".
"Активізація "Лугандонії", визнання її, може бути. На формальну анексію Кремль не піде, але може посилити збройні провокації проти України", - резюмував він.
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: Путін загнаний у глухий кут, а Донбасу загрожує нове загострення – Андрій Піонтковський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?