Декларація Гройсмана: прем'єр відзвітував про мільйонні доходи
Категорія
Політика
Дата публікації

Декларація Гройсмана: прем'єр відзвітував про мільйонні доходи

Декларація Гройсмана: прем'єр відзвітував про мільйонні доходи

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в рамках виконання вимог законодавства подав електронну декларацію за 2016 рік, в якій вказав мільйонний дохід.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.
Згідно з декларацією, заробітна плата Гройсмана в 2016 році склала 281 тис. грн. Його дохід включає також відсотки по депозитах, розміщених в українських банках в розмірі 154 тис. грн.
Переважна частина доходу Прем’єр-міністра України за 2016 рік отримана внаслідок відчуження належного йому автомобіля та земельної ділянки, сформованої в результаті поділу ділянки, раніше вказаної у електронній декларації Гройсмана за 2015 рік.Від зазначених операцій главою уряду отримано 11,130 млн грн. Відзначається, що додатково від здачі в оренду належних Гройсману об'єктів нерухомого майна, що перебувають у його власності вже багато років, прем'єр отримав 4,2 млн грн. З отриманих доходів Гройсман виплатив в минулому році понад 1,5 млн грн податків.
Читайте також: Гройсман офіційно звернувся до знаменитого мільярдера
Доходи дружини прем'єр-міністра за 2016 рік склали 1,625 млн грн, з яких 1,4 млн грн. - доходи від ведення Оленою Гройсман підприємницької діяльності.
У 2016 році подружжям Гройсман не придбавалися об'єкти нерухомого майна, рухоме майно і нематеріальні активи, декларування яких є обов'язковим згідно із законодавством України. Отримані в цьому році доходи і більшу частину задекларованої раніше готівки Гройсман та його родина, згідно з поданою декларацією, розмістили на рахунках в українських банківських установах.
Як повідомляв ONLINE.UA,  глава Національного агентства з протидії корупції Наталія Корчак заявила, що не має наміру йти у відставку через критику прем'єр-міністра Володимира Гройсмана у зв'язку зі збоями в системі e-декларацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?