Протести турок в Брюсселі вилилися в бої, є поранені: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Протести турок в Брюсселі вилилися в бої, є поранені: з'явилося відео

Протести турок в Брюсселі вилилися в бої, є поранені: з'явилося відео

Біля посольства Туреччини в Брюсселі відбулися зіткнення між супротивниками і прихильниками турецького президента Реджепа Ердогана, в результаті яких кілька людей отримали поранення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Європейську правду.

Як пише видання Le Soir з посиланням на дані бельгійської поліції, правоохоронці були змушені втрутитися, після того як група турків напала з ножами на групу курдів, які прийшли проголосувати на референдумі. Поліції вдалося розділити вороже налаштовані один до одного групи. За фактом події почато розслідування.

Читайте також: Гучний дипломатичний скандал: Туреччина звинуватила Німеччину в "нацистських методах"

Поранених відвезли до лікарень, проте точна їх кількість не вказано. Протестуючі залишалися під будівлею турецького посольства до пізнього вечора.

У будівлі посольства знаходиться виборча дільниця для голосування на референдумі про розширення повноважень президента Туреччини. Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель рішуче засудив інцидент, заявивши, що в уряду "нульова толерантність" до сутичок через референдум.

Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Туреччини Реджеп Ердоган після великого скандалу з владою Нідерландів закликав турків, що живуть в ЄС, мати по п'ять дітей і розвивати свій бізнес, щоб стати майбутнім Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?