Тютюн із російським запахом: Аваков повідомив про масштабні обшуки, з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

Тютюн із російським запахом: Аваков повідомив про масштабні обшуки, з'явилися фото

Тютюн із російським запахом: Аваков повідомив про масштабні обшуки, з'явилися фото

У п'ятницю, 31 березня, в офісах монополіста тютюнового ринку України "Тедіс Україна" проходять масштабні обшуки в зв'язку з несплатою компанією податків, допомогою бойовикам ДНР і ЛНР і виведенням коштів в Росію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави МВС Арсена Авакова.
"Тютюн з російським запахом, який вбиває. У монополіста тютюнового ринку України, а так само на підприємствах "іже з ними" проводиться понад 100 обшуків... Київ, Одеса, Дніпро... Допомога терористичним організаціям псевдореспублік, несплата податків... це тільки кілька епізодів "послужного списку" трудової діяльності компанії. 2,5 мільярда гривень !!! вивели до воюючої з нами країни", - написав він.
За словами міністра, "бізнес-коріння найпотужнішого дистриб'ютора знаходяться в Росії".
"Бенефіціари цього тютюново-вбивчого бізнесу - соратники Кремля", - зазначив Аваков.

Читайте також: СБУ п ісля гучного обшуку звинуватили в розповсюдженні фальшивок: з'явилися фото




У свою чергу генпрокурор

Юрій Луценко

в Facebook повідомив, що досудовим розслідуванням встановлено, що з 2012 року до сьогоднішнього дня справжнім власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ "Мегаполіс Україна" (тепер - "Тедіс Україна") є в тому числі громадянин РФ Кесаєв, до якого рішенням РНБО застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон.


"Під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ Тедіс призначені особи, які всі свої рішення погоджують з членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" - одного з постачальників зброї терористичним організаціями ДНР - ЛНР. Незважаючи на заборону РНБО і НБУ через рахунки фірм - транзитерів за 2015-17 роки виведено 2,5 млрд грн", - зазначив Луценко.


За його словами, для утримання монопольного становища фірма також отримувала сприяння з боку окремих державних органів.



Як повідомляв ONLINE.UA, впід час обшуків у людей з оточення зниклого екс-президента України Віктора Януковича і екс-глави Адміністрації президента Андрія Клюєва були виявлені папери з підписами ватажків так званої ДНР.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?