НАБУ крупно взялося за українських політиків: з'явилися гучні подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ крупно взялося за українських політиків: з'явилися гучні подробиці

НАБУ крупно взялося за українських політиків: з'явилися гучні подробиці

Національне антикорупційне бюро України проводить перевірку діяльності мера Львова Андрія Садового.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду, яка цитує Українські новини.
"Чи проводилася перевірка по Садовому? Вона зараз проводиться, але не на підставі заяв, а в рамках наших повноважень", - сказав на брифінгу у Львові директор НАБУ Артем Ситник.
Він не уточнив, який аспект діяльності мера Львова перевіряється, але зазначив, що це не стосується проблем міста зі сміттям. Ситник додав, що в НАБУ не надійшло жодного звернення по сміттю, і він дізнався про цю ситуацію зі ЗМІ.

Читайте також: Ва-банк по-львівськи: чим ризикує Садовий?
Крім того, Національне агентство з попередження корупції (НАЗК) виявило, що партія "Батьківщина" вказувала в звітах фінансування партії осіб, що не робили ніяких внесків, пише УП.
"Були виїзні перевірки. Зараз складаються акти, деталі поки не можемо розкривати. У нас є докази, що певні особи не робили внесків на користь партії, але партія їх вказувала в звітах", - розповів заступник голови Департаменту з питань запобігання політичній корупції Олег Ситник, додавши, що таких осіб близько десяти.
Глава НАЗК Наталія Корчак в свою чергу пояснила, що позапланова перевірка "Батьківщини" відбувається завдяки зверненню ГО "Чесно".
"Те, що звучить "Батьківщина" - не має відношення до принципу упередження. До нас звернулися представники ГО "Чесно", тому ми почали позапланову перевірку", - сказала вона.

Читайте також: НАБУ взялося за суддю, яка вела резонансний процес
Корчак також повідомила, що в Україні тепер є перше рішення суду про конфіскацію у політичній партії "УКРОП" 468 тисяч 946 гривень за порушення правил внесків від фізичних та юридичних осіб.
"У частині вимог щодо фінансування партій ми тільки що отримали рішення суду про конфіскацію вкладів. Встановлено, що на підтримку партії членські внески здійснювалися через касові операції. Закон забороняє готівкове фінансування, це можна здійснювати тільки через банківські послуги", - заявила вона.
За словами глави НАЗК, Печерський райсуд Києва визнав винним в адміністративному правопорушенні главу секретаріату партії, на нього накладено штраф в розмірі 1700 гривень.
Як повідомляв ONLINE.UA, партія "Самопоміч" звернулася в НАБУ з проханням перевірити інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровської міської ради від партії "Самопоміч" В'ячеславом Мішаловим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?