РосЗМІ спіймали на брехливій цитаті американського чиновника
Категорія
Світ
Дата публікації

РосЗМІ спіймали на брехливій цитаті американського чиновника

РосЗМІ спіймали на брехливій цитаті американського чиновника
Джерело:  Meduza

Російське інформаційне агентство "РИА Новости" спотворило слова американського чиновника, що Алясці було б краще в Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт meduza.io.
Як повідомляє видання, "РИА" спотворило слова радника з арктичної політики уряду штату Аляска Крейга Флінера про те, що Аляска була б більш розвиненим регіоном у складі Росії.
В інтерв'ю, яке було опубліковано 29 березня, є наступна цитата Флінера:
«Якби Росія бачила в Алясці стратегічний регіон, а вони б так її і розглядали, в основному через географічне положення і близькості до Канади і США, можливо, російські б розвивали Аляску з точки зору забезпечення національної безпеки. І це б у свою чергу призвело до розвитку нафти, газу і мінеральних ресурсів. Тому, цілком можливо, що у відношенні забезпечення безпеки країни регіон був би більш розвинений» (як переведено в РИА Новости).
Читайте також: Новий наступник? На фото з Путіним в Арктиці побачили цікавий момент
Видання The Moscow Times зв'язалося з Флінером і з'ясувало, що його слова були перекручені. Він заявив, що на запитання РИА про розвиток регіону відповів так:
«Аляска знаходиться дуже далеко від розвиненої частини Росії, тому вона, швидше за все, не була б більш розвиненою».
Флінер додав, що на його думку, Росія б не покинула регіон з міркувань національної безпеки і для розробки природних ресурсів.
Повідомляється, що понад 40 російських видань впустили матеріали з заголовками про більш успішному розвитку Аляски в Росії на основі замітки РИА Новости.
Аляска була у складі Росії з XVIII століття, але в 1867 році імператор Олександр II продав територію США, так як віддалений регіон було важко захищати. США заплатили більше семи мільйонів доларів золотом (близько 30 мільярдів доларів у нинішніх цінах).







Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв відвідали архіпелаг Земля Франца-Йосипа. Глав держави і уряду РФ супроводжував міністр оборони Сергій Шойгу і міністр природи Сергій Донський. Візит Путіна в Арктику викликав бурхливе обговорення і жарти в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?