Україна домоглася: в Радбезі ООН обговорюють гібридні війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна домоглася: в Радбезі ООН обговорюють гібридні війни

Україна домоглася: в Радбезі ООН обговорюють гібридні війни
Джерело:  Укрінформ

У Радбезі ООН проводиться обговорення за формулою Арріі на тему "Гібридні війни як загроза міжнародному миру і безпеці".


Засідання проводиться 31 березня в Нью-Йорку за ініціативою української делегації, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".


Читайте також: Порошенко привітав українських дипломатів з успіхом в ООН


"Міжнародне співтовариство повинне мати можливість протистояти новим викликам і застосовувати заходи проти актів гібридної війни, попереджати їх і захищати права і інтереси жертв і притягати винних до відповідальності", - заявив на початку засідання постпред України при ООН Володимир Єльченко.


Він також запропонував розглянути природу гібридної війни, її інструменти, дати їй універсальне визначення.


Українська сторона розіслала концептуальну записку в ООН 30 березня. Там було написано, що, хоча офіційного визначення "гібридної війни" ще немає, це явище об'єднує військові, напіввійськові та невійськові інструменти в синхронному порядку з урахуванням конкретної мети.


Читайте також: Росія успішно випробувала новий метод гібридної війни: названа головна загроза для США


Відзначимо, що засідання по формулі Арріі носять формат неформальних конфіденційних зустрічей для відвертого обміну думками, а також передбачають присутність осіб, яких, на думку організаторів, було б корисно послухати членам Радбезу.


Так, на засіданні 31 березня в Нью-Йорку присутні міжнародні експерти, серед яких, - український політтехнолог, директор Фонду національних стратегій Тарас Березовець.


"На Радбезі ООН починає виступати представник РФ. Понеслася платівка про "кольорові революції" і "руку Заходу". Скаржиться на санкції", - написав він у Twitter під час засідання.



Як повідомляв ONLINE.UA,  після смерті постпреда РФ в ООН Віталія Чуркіна виконуючим обов'язки призначили Петра Іллічова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?