У Луценка показали відео з "реабілітаційного центру", де людей тримали в рабстві
Категорія
Події
Дата публікації

У Луценка показали відео з "реабілітаційного центру", де людей тримали в рабстві

У Луценка показали відео з "реабілітаційного центру", де людей тримали в рабстві
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилося відео, зняте на території  "реабілітаційного центру" для залежних в Чернігівській області, де кілька сотень людей фактично перебували в рабстві.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане Генеральною прокуратурою України.


Читайте також: А чий патріархат? Мережу схвилювала новина про наркоманів-рабів на Чернігівщині


Нагадаємо, що в Чернігівській області вдалося викрити "релігійну громаду УПЦ Чернігівської єпархії на честь ікони Божої Матері "Семистрільна", на території якої під прикриттям "реабілітаційного центру" утримували викрадених людей і примушували до праці.


Людей добровільно-примусово доставляли в "центр" на прохання родичів або знайомих для лікування алкогольної, наркотичної або іншій залежності. Крім того, що родичі платили за "реабілітацію" людини, її змушували тяжко працювати на користь організаторів злочинної схеми.


На відео відображені бранці, а також яскраво показані умови, в яких їм доводилося існувати:



За даними  ТСН, керівник центру Сергій Моцак заперечує всі звинувачення: "Це рейдерське захоплення території. Тому що наші будинки розташовані на ділянці 4 га, разом з великою фермою, де багато коней, корів, кіз, овець. У нас свої поля, які нам сільська рада виділила. Там є база, де можна влаштувати величезну тренувальну базу для тої ж СБУ".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Генпрокурор Юрій Луценко розповів, що заява про утриманні понад 200 осіб в так званому "реабілітаційному центрі" надійшла ще в кінці листопада 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?