Москаль зловив одного з нардепів на подвійне громадянство: опубліковані документи
Категорія
Події
Дата публікації

Москаль зловив одного з нардепів на подвійне громадянство: опубліковані документи

Москаль зловив одного з нардепів на подвійне громадянство: опубліковані документи
Джерело:  online.ua

Народний депутат Віктора Балога кілька років тому отримав громадянство Австрії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяви глави облдержадміністрації Закарпатській області Геннадія Москаля.
Читайте также: Задавить как жабу: Москаль рассказал про дебош Балоги
"У часи роботи в Секретаріаті Президента України Віктора Ющенко Балога майже щотижня літав у Австрію, скупив на околиці Відня купу нерухомості й таємно отримав австрійське громадянство. Цей факт давно відомий серед політикуму Закарпаття, але документальне підтвердження ми отримали тільки нещодавно", - написав Москаль на своєму сайті.
"Публікуємо скан-копію документа зараз, оскільки перевіряли його достовірність через дипломатичні установи. На паспорті чітко видно фото, дату народження, місце (с.Завидово Мукачівського району) та підпис В.Балоги. При оформленні австрійського громадянства цей пан вніс перед своїм прізвищем частку "де", яка начебто має свідчити про його дворянське походження. І тепер В.Балога, приїжджаючи в Завидово, після кожного застілля показує своїм односельчанам австрійський паспорт із прізвищем de Baloga й вимагає звертатися до себе не інакше, як "месьє"!


За словами Москаля, він звернувся до генерального прокурора України Юрію Луценку, повідомивши факти порушення з боку Балоги.


"Сьогодні (1.04) я направив офіційне звернення до Генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням невідкладно внести у Верховну Раду подання про позбавлення Віктора Балоги депутатської недоторканності й притягнення цього «месьє» із Завидова до кримінальної відповідальності. Нагадую, що згідно із Законом України "Про державну службу", державні службовці можуть мати тільки одне – українське громадянство", - повідомив чиновник.



Як повідомляв ONLINE.UA,

президент України Петро Порошенко запропонував депутатам Верховної Ради вирішувати проблему подвійного громадянства позбавленням громадянства України

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?