Невідомі поглумилися над могилою видатного українця: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

Невідомі поглумилися над могилою видатного українця: з'явилися фото

Невідомі поглумилися над могилою видатного українця: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

У Хусті Закарпатської області невідомі розбили пам'ятник на могилі видатного українця, полковника УНР, театрального режисера Миколи Аркаса.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook лідера українського рок-гурту "Тінь Сонця" Сергія Василюка.

Читайте також: Угорщина знову "відзначилася" тривожним для України заявою
"Понівечена могила.. Миколи Аркаса. В Україні, на Закарпатті", - написав він і опублікував кілька фото з місця інциденту.
Трохи пізніше Василюк додав, що ЧП сталося тиждень тому, а в справі є підозрюваний.
"Виявляється є конкретний обвинувачений. Микола Богдан, але слідство гальмують", - написав Василюк.


Користувачі гнівно відреагували на публікацію Василюка.





Микола Аркас народився в 1880 році в Миколаєві. Після служби в армії Російської імперії і декількох років вучастия у Першій світовій війні, він перейшов на бік українських сил УНР. У 1920 році опинився на території Польщі на Галичині. З 1926 року він працював у театрі товариства "Просвіта" в Ужгороді.
Помер у 1938 році в Хусті, який тоді перебував у складі Чехословаччини. Поховали Аркаса на Замковій горі. У 2016 році на місці поховання видатного українця відкрили пам'ятник.
Як повідомляв ONLINE.UA, невідомі пошкодили відомий пам'ятник командиру "Червоної Армії" Миколі Щорсу, на бульварі Шевченка в Києві, відпилявши одну з ніг його коня.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?