Українська армія взяла на озброєння нову бронемашину: з'явилися фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська армія взяла на озброєння нову бронемашину: з'явилися фото і відео

Українська армія взяла на озброєння нову бронемашину: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про прийняття на озброєння ЗСУ броньованого автомобіля «Козак-2».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланнямой на  inforesist.org.

У наказі №158, який був підписаний 21 березня, відзначається, що "відповідно до Порядку розроблення та випуску нових видів продукції оборонного призначення, враховуючи позитивні результати державних випробувань, і з метою забезпечення Збройних сил України броньованими автомобілями».

Читайте також: Українська армія успішно випробувала нові ракети: з'явилися фото і відео


Повідомляється, що бронеавтомобіль розроблений і серійно виробляється на приватному підприємстві - на київському НВО «Практика», яке входить в Лігу оборонних підприємств України.


Броньований автомобіль «Козак-2» ПСЗА-5 призначений для перевезення особового складу, зразків озброєння, військових вантажів і майна; проведення тактичних операцій; передачі розпоряджень і забезпечення зв'язку; вогневої підтримки особового складу в бою, а також для захисту екіпажу і вантажу, особового складу від вогню стрілецької зброї калібром 7,62 мм, осколків боєприпасів і мін.


Функції забезпечення армії бронеавтомобілем «Козак-2» ПСЗА-5 покладені на Центральне автомобільне управління ЗС України.



Як повідомляв ONLINE.UA,  у Раді національної безпеки та оборони України обнадіяли фактами розвитку української армії в період війни на Донбасі.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?