Луценко поставив крапку в питанні щодо амністії бойовиків ДНР-ЛНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко поставив крапку в питанні щодо амністії бойовиків ДНР-ЛНР

Луценко поставив крапку в питанні щодо амністії бойовиків ДНР-ЛНР

Амністія для бойовиків так званої ДНР і ЛНР може бути проведена тільки в індивідуальному порядку.


Про це заявив Генеральний прокурор України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю керівника ГПУ німецькому виданню Bild.


Читайте також: Замість амністії: боєць АТО розповів, що потрібно зробити з бойовиками ДНР-ЛНР


"Згідно з українським законодавством, вбивства, тортури, згвалтування, нанесення тяжких тілесних ушкоджень і викрадення не передбачають можливість амністії. Якщо цей пункт Мінських угод повинен бути реалізований, ми будемо розглядати запит кожної людини, яка хоче бути амністованою. Якщо суд визначить, що людина не здійснювала перераховані злочини, її можуть помилувати", - підкреслив Луценко.


"Якщо 10 тисяч озброєних військовослужбовців РФ за фактом підуть з Донбасу і нарешті дозволять нам жити в мирі, то питання в тому, що ми робимо з іншими 40 тисячами українських сепаратистів. Там не може бути загальної амністії. Я як генеральний прокурор можу діяти тільки в рамках українського законодавства", - додав він.


"Ці 40 тисяч повинні скласти зброю і подати індивідуальні заявки на амністію. Вони повинні визнати провину і просити про помилування. Тоді в кожному конкретному випадку ми будемо перевіряти, чи є серйозні злочини, які роблять амністію неможливою. У більшості їх може і не бути, і тоді вони будуть помилувані. Але для тих, хто брав участь в бойових діях, хто оточував себе вбивцями, це неможливо", - резюмував Генпрокурор.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Раді з мінімальною необхідною кількістю голосів депутатів прийняли законопроект про проведення амністії учасників бойових дій в 2016 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?