Луценко пояснив, чому заарештованим бойовикам ДНР-ЛНР не висувають звинувачень
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко пояснив, чому заарештованим бойовикам ДНР-ЛНР не висувають звинувачень

Луценко пояснив, чому заарештованим бойовикам ДНР-ЛНР не висувають звинувачень

Для того, щоб можливо було здійснити обмін полоненими, заарештованих бойовиків так званих ДНР-ЛНР утримують під слідством без пред'явлення звинувачень.


Про це заявив Генеральний прокурор України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю керівника ГПУ німецькому виданню Bild.


"Ми вже пережили кілька успішних хвиль обміну полоненими. Цього більше не відбувається. Ми маємо список, але через нестачу волі з боку сепаратистів обмін не може відбутися", - сказав Луценко.


Коментуючи п.6. мінських угод Генпрокурор пояснив, в чому полягає проблема:


"Проблема в наступному: якщо я хочу передати особу, щодо якої ведеться розслідування, іншій стороні, то я повинен спочатку закрити провадження...Особи, які вже були засуджені, можуть бути помилувані, потім обміняні ... Але якщо обмін не відбудеться завтра, і ні через тиждень, ні через місяць, то ми маємо проблему, оскільки ми не можемо ні відпустити людину, ні утримувати її".


Читайте також: Бойовики ЛНР обмінють боєприпаси на горілку: у розвідці розказали подробиці

"Якщо ми не знаємо, коли сепаратисти погодяться на обмін, і нам доведеться півроку чекати його, мені доведеться кожного разу по-новому відкривати справу. Щодня отримуємо дзвінки, мовляв, готуємо обмін, і щодня я змушений закривати і потім знову відкривати справу. Якщо у мене буде гарантія, що обмін відбудеться тоді-то і тоді-то, я це зроблю. А якщо кожен раз будуть переносити, ця особа буде продовжувати перебувати в сірій зоні ", - повідомив Луценко.


Тому, за словами Генпрокурора, люди знаходяться в камерах досудового слідства без оголошення звинувачення. За його словами, з метою майбутнього обміну без висунення звинувачення наразі утримується близько 100 осіб.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Генпрокурор України Юрій Луценко, заявив, що амністія для бойовиків так званої ДНР та ЛНР може бути проведена тільки в індивідуальному порядку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?