У столиці Білорусі затримали трьох українців: з'явилися деталі
Категорія
Події
Дата публікації

У столиці Білорусі затримали трьох українців: з'явилися деталі

У столиці Білорусі затримали трьох українців: з'явилися деталі

У Білорусі затримано трьох громадян України, які 21 березня прибули до Мінська для участі в богословському семінарі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Білоруський партизан".
Читайте також: Міліцію Білорусі, разгонявшую мітинги, висміяли жорстким відео
За даними видання, мова йде про трьох українців - Леоніда Номерчука зі Львова, Ашота Саркисяна з Хмельницького та Владислава Єрмолова з Миколаєва.
Інформацію про те, що троє українців відбувають покарання за адміністративне порушення в Центрі ізоляції правопорушників, повідомив виданню білоруський опозиціонер Алесь Лагвинець, який був затриманий за участь у масових акціях на День Волі в Мінську 25 березня і відпущений 2 квітня.
Лагвинець розповів, що українці прибули на семінар "Секрет прощення гріхів і народження згори", організований "Місією Добра звістка", який повинен був проходити з 21 по 24 березня за участю пастора з Південної Кореї, а також гостей з України. Однак захід було скасовано із-за проблем з місцем його проведення.
Українці залишалися в Мінську і 22 березня неподалік від площі Якуба Коласа були зупинені міліцією за перехід вулиці у недозволеному місці і згодом оштрафовані. Однак штрафом для них справа не обмежилася. На українців були складені протоколи за дрібне хуліганство. І за злочин, якого вони не скоювали, гості білоруської столиці отримали по 15 діб адміністративного арешту.
Лагвинець повідомив також, що одяг українців була вилучена для аналізів на предмет дотику її з вибуховими речовинами.
При цьому їм не дали можливість зв'язатися з посольством України, а дозволили повідомити про своєму висновку лише за допомогою листа. Чи дійшло лист до адресата і чи було взагалі відправлено — невідомо.
Відомо, що 2 квітня посольство не зміг прокоментувати "Білоруському Партизану" інформацію про затриманих, проте пообіцяли, що завтра прес-секретар зробить заяву.
Як повідомляв ONLINE.UA, 25 березня під час акцій, приурочених до Дня Свободи Білорусі в Мінську було затримано більше 700 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?