Москаль оцінив шанси на захоплення Закарпаття Угорщиною: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Москаль оцінив шанси на захоплення Закарпаття Угорщиною: опубліковано відео

Москаль оцінив шанси на захоплення Закарпаття Угорщиною: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Ймовірності можливого захоплення територій України в Закарпатській області Угорщиною не існує через те, що ця держава входить до складу Євросоюзу.
Про це в інтерв'ю телеканалу "112 Україна" заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, повідомляє ONLINE.UA.
Читайте також: Геннадій Москаль: сепаратизму на Закарпатті немає, була пара ідіотів, але вже притихли
"Ніколи, ніколи. Та ну! Це казки, байки. Ви знаєте, є дуже багато журналістів, яким треба якісь сенсації. Ось я купую вишитий рушник, і журналістка одна мені каже: "Це ви щоб мадярів зустрічати купили?". Ну, знаєте, такого не буде. По-перше, вони є членами Євросоюзу, вони члени НАТО. По-друге, там помірне керівництво. Які вони там мають відносини з Путіним - це чисто економічні. Закарпатської області будь-яка допомога - вночі зателефонуйте все буде з Угорщини", - розповів Москаль.


Як повідомляв ONLINE.UA, 24 березня в Угорщині відбувся форум "угорських депутатів від країн Карпатського басейну", делегати якого підтримали прагнення угорських громад до автономії.
Тоді як кількома днями раніше віце-прем'єр Угорщини Жолт Шемьен заявив, що закордонні угорці повинні прагнути до автономі ї. Його слова викликали великий резонанс в Україні, а також реакцію українського МЗС.
При цьому в Хусті, який знаходиться поблизу угорського кордону, в кінці березня відбулося два акти вандалізму щодо пам'яток української історії: так, було зруйновано меморіал генералу УНР Миколі Аркасу. Активісти розглядають у даних подіях угорський слід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?