Мільярдні розтрати: в НАБУ пояснили обшуки у Гонтаревої, з'явилося відео
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мільярдні розтрати: в НАБУ пояснили обшуки у Гонтаревої, з'явилося відео

Мільярдні розтрати: в НАБУ пояснили обшуки у Гонтаревої, з'явилося відео
Джерело:  ТСН

Обшуки в приміщеннях Національного банку України  пов'язані з розслідуванням НАБУ виведення комерційними банками мільярдів гривень за кордон.


Про це керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник розповів в ефірі ТСН.Тиждень, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.


"У нас уже кілька місяців розслідується кримінальне провадження, де фігурує керівництво Національного банку України і воно пов'язане з витрачанням коштів, виділених ряду комерційних банків на рефінансування, і законність витрачання цих коштів, причетність до незаконного витрачання цих коштів є предметом розслідування цієї справи", - підкреслив Ситник і додав, що працівники НАБУ добровільно віддали необхідні документи.


Читайте також: Глава НАБУ розповів подробиці обшуків в Нацбанку


"Щоб сказати точну кількість людей, які фігурують у цій справі, паралельно ще проводиться робота із витребування матеріалів із-за кордону, оскільки велика частина коштів, які видавалися як рефінансування, перераховувалася або на офшори, або в іноземні банки", - додав він.


У той же час, глава НАБУ не став відповідати на питання наявності зв'язків глави НБУ Валерії Гонтаревої і її заступниці Катерини Рожкової з банками РФ: "Я поки що на це запитання не буду відповідати. Я предмет розслідування сказав. Тобто ми перевіряємо законність витрачання коштів рефінансування, причетність до цього процесу керівництва Національного банку України".


"Ми зараз не говоримо про конкретних посадових осіб. Ми говоримо про те, що в будь-якому випадку такі величезні потоки не можуть обійтися без участі керівництва Національного банку. Тому практично все керівництво буде перевірятися на причетність до цих дій", - підкреслив Ситник, відзначаючи, що збитки обчислюються мільярдами.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в НАБУ пояснювали обшуки розслідуванням зловживання посадовими особами НБУ своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?