Стало відомо, як Путін погрожував Януковичу перед Майданом
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, як Путін погрожував Януковичу перед Майданом

Стало відомо, як Путін погрожував Януковичу перед Майданом
Джерело:  24 канал

Президент Росії Володимир Путін ще до подій Майдану погрожував нині збіглому екс-президенту України Віктору Януковичу анексією Криму і окупацією областей Східної України,


Про це заявив губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю чиновника "24 каналу".


Читайте також: Колишній розвідник розповів, що підштовхнуло Путіна до війни проти України


"Путін попереджав Януковича, що відбере Крим і схід України. Коли мали їхати підписувати угоду, Путін сказав: "Ніколи кордону Росії не будуть разом з кордонами Європейського Союзу і НАТО. Тобі потрібні гроші? Ось тобі 3 мільярди. На, бери три мільярди і йди там собі керуй! Як тільки ти спробуєш щось підписати, я забираю Крим, Донецьку, Луганську, Харківську, Миколаївську, Одеську та Запорізьку області", - підкреслив Москаль.


За його словами, Янукович після розмови з Путіним "весь білий прийшов" і зібрав чотирьох осіб, яким розповів ситуацію, і вже один з цих чотирьох поділився інформацією з Москалем.


"Говорив, що Янукович був настільки переляканий, що не хотів вже йти ні в яку Європу і асоціації, він думав, як зблизитися з Путіним, але Путін його до себе надто близько не підпускав", - зазначив чиновник.


Нагадаємо, раніше стало відомо про  лист Віктора Януковича від березня 2014 року, в якому він просив Володимира Путіна ввести війська в Україну, при цьому сам екс-президент підтвердив факт існування листа.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Росії довго не визнавали факт існування листа Віктора Януковича, після чого заявили, що це була заява.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?