В Україні викрили старий міф про обстріл бійцями АТО лікарні
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні викрили старий міф про обстріл бійцями АТО лікарні

В Україні викрили старий міф про обстріл бійцями АТО лікарні
Джерело:  online.ua

Обстріл дитячої лікарні в Слов'янську, що стався в кінці весни 2014 року, не міг бути здійснений ВСУ, не зважаючи на звинувачення проросійських бойовиків.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів уродженець Луганської області Микита Бондарев.


"З моменту захоплення СБУ в Луганську (6 квітня 2014 року, - ред.) почалася вже повна феєрія. І в Слов'янську на той момент вже казна-що робилось. Звідти до Лисичанська доходили чутки про обстріл. Пам'ятаєте знамениту історію про те, як українські військові під час обстрілу потрапили в лікарню? Це мої знайомі зі Слов'янська говорили, що, з огляду на кут попадання снаряда, на те, в який бік лікарні потрапило - це явно з середини міста били, а не звідкись ще", - підкреслив Бондарєв.


Читайте також: Навчилися воювати: відомий боєць АТО пояснив тактику бойовиків і росіян


"Сепаратисти взагалі люблять таке влаштовувати. Наприклад, поставити якусь віджату зенітку біля будівлі СБУ. І грець би з ним, з тим СБУ — але поряд ще три будинки житлові стоять! І якщо вдарять — то влучать і по тих будинках так само. Або ставили ДШК на лафет в кузові "газона" якого-небудь — і теж його поближче до людей. А скільки мені знайомі, які лишалися в Лисичанську під час боїв за звільнення міста розповідали про "Град", який заїздив десь у двір поміж житлових будинків, відпрацьовував — і їхав собі...", - продовжив він.


"Тобто, тактика чітка: ану давайте, вдарте — а ми потім роздуємо, що знову ці кляті "укропи", "каратєлі" наробили шкоди, стріляли по людях...", - резюмував Микита Бондарев.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Ніякого захоплення СБУ в Луганську не було, сепаратистам влаштували "день відкритих дверей" - активіст з Лисичанська.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?