У Києві спалахнув гучний скандал через незрячого в метро
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві спалахнув гучний скандал через незрячого в метро

У Києві спалахнув гучний скандал через незрячого в метро
Джерело:  online.ua

У Києві незрячого киянина Анатолія Варфоломеєва не пустили в метро з собакою-поводирем, через що розгорівся великий скандал.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.

Читайте також: Доро гий ремонт станції метро в Києві викликав бурю в мережі: з'явилися фото


Варфоломєєв розповів, що близько 21:30 1 квітня зайшов на КПП станції столичного метро "Університет" з собакою по кличці Тайгер.
"Там двоє співробітників метрополітену в хамській формі, принижуючи мою честь і гідність, як людини з обмеженими можливостями, заборонили пересування по метрополітену, що перешкоджало моїй поїздці додому", - зазначив він.
"Тобто замість того, щоб посприяти в нашому пересуванні, в принизливій формі запропонували покинути станцію і як альтернативу запропонували добиратися на міському транспорті. Це не тільки три пересадки, а й практично нездійсненний квест в пізній час доби (наприклад, відсутність можливості побачити номер маршрутки, що під'їжджає, "безбар'єрний" доступ і ні разу не доступний відкритий простір)", - підкреслив Варфоломєєв.

Читайте також: У київському метро спіймали чоловіка з оберемком гранат: опубліковані фото
Киянин зазначив, що викликав співробітників правоохоронних органів і написав заяву на працівників метрополітену, які перешкоджали йому, після чого викликав таксі, і на ньому лише до опів на першу ночі зміг дістатися додому, заплативши 110 гривень.



Відзначимо, що на звернення Варфоломєєва відреагувало майже 800 користувачів мережі, стільки ж поділилося записом на своїх сторінках, ще десятки прокоментували:











Радник начальника КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон в Facebook відповіла на протест киянина, пояснивши, що правилами столичного метро, ​​як глибокої підземки, заборонено перевозити собак, щоб уникнути травм.
"У деяких країнах є центри підготовки собак поводирів для метро, ​​видається відповідний сертифікат і в правилах метро це передбачено. Однак, у нас - ні. В інших випадках людей з інвалідністю наші співробітники супроводжують. Інша справа - питання нетактовної поведінки нашого співробітника. Це зараз розглядаємо і відповідні висновки будуть зроблені", - написала радниця керівника київського метро.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що бойовики ДНР влаштували базу на території Горлівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?