Не гірше за Шокіна: з'явився ще один претендент на пост глави ГПУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Не гірше за Шокіна: з'явився ще один претендент на пост глави ГПУ

Не гірше за Шокіна: з'явився ще один претендент на пост глави ГПУ

Колишній в.о. генпрокурора України Олег Махніцький

заявив про намір подати позов і оскаржити своє звільнення з посади в 2014 році.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал "

112 Україна

".



Читайте також

:

Шум

навколо багатств екс-глави ГПУ: став відомий результат розслідування


"Відповідачами є особи, задіяні в процес звільнення. Це і президент і Верховна Рада, тобто так само як у Шокіна (Віктора - екс-генпрокурора), ті ж сторони, та ж судова інстанція. Рішення я прийму на наступному тижні ... зараз у мене єдина перешкода - це відновлення строків позовної давності і це питання я повинен обґрунтувати і я думаю, що позицію я займу протягом цього тижня", - сказав він.


Таким чином, Махніцький подасть позов про звільнення

слідом за Віктором Шокіним - генпрокурором України в 2015-16 роках

.


За словами Махніцького, він хоче порівняти, як будуть розглядатися його позов і Шокіна, "щоб взяти дві ситуації подібні, тим більше, що у мене є набагато більше підстав ніж у Шокіна, побачити як у нас буде вирішуватися в судовому порядку такі питання. ( Я хочу - ред.) виправдати, або протестувати наше правосуддя", - додав він.


Махніцький наголосив, що він вважає рішення про його звільнення незаконним, але при цьому він не хоче повертатися на пост генпрокурора.


"Президент боявся внести це питання (про відставку - ред.) на розгляд парламенту", - сказав він.


"На сьогоднішній день, за сьогоднішніх умов, реалій і керівництва, я б не йшов на цю посаду, не повертався. Але подивимося, що буде далі, скільки часу буде розглядатися позов, і якими будуть суспільно-політичні обставини в державі і тоді я вже буду приймати рішення", - додав Махніцький.


Нагадаємо, під час перебування

Шокіна на чолі ГПУ його звинувачували в розвалі гучних справ проти людей екс-президента України Віктора Януковича та інших резонансних розслідувань, після яких ЄС був змушений знімати санкції з втікачів-чиновників

.


У свою ж чергу

Шокін звинуватив Махніцького в тому, що він неякісно розслідував злочини під час Революції Гідності 2013-14 років

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?