Російські війська підозрюють у використанні хімічної зброї в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські війська підозрюють у використанні хімічної зброї в Сирії

Російські війська підозрюють у використанні хімічної зброї в Сирії
Джерело:  BBC

Унаслідок авіаудару в Сирії загинуло не менше 18 людей, десятки отримали поранення; активісти підозрюють, що сирійська армія або російська авіація під час атаки використала хімічну зброю.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Російську службу BBC.
Як повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується в Лондоні, після авіаудару в північно-західній сирійської провінції Ідліб у багатьох людей почалася задуха. Опозиційна мережа місцевих координаційних комітетів опублікувала фото людей, які померли від задухи.
Читайте також: "Друг" Путіна прийняв гучне рішення щодо Сирії: стали відомі подробиці
Нагадаємо, Сирія погодилася знищити хімічну зброю в 2013 році в рамках угоди, яка була досягнута за участю Росії і США.
Також відомо, що сирійський уряд раніше заперечував використання хімічної зброї. ООН і Організація із заборони хімічної зброї провели своє розслідування і заявили, що сирійські урядові сили здійснили три напади із застосуванням хімічної зброї в 2014-2015 роках.
Як повідомляв ONLINE.UA, с початку операції "непохитна рішучість" антиіділівських сил в Сирії і Іраку було вбито щонайменше 229 цивільних осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?