Україна почала масштабну спецоперацію на кордоні: відомі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна почала масштабну спецоперацію на кордоні: відомі подробиці

ДПСУ
Україна почала масштабну спецоперацію на кордоні: відомі подробиці

В Україні з 4 квітня і по 30 листопада цього року проходитиме масштабна спецоперація з контролю на кордоні, яка охопить 15 областей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Держприкордонслужбу.
За інформацією відомства, спецоперація "Кордон-2017" пройде спільно з підрозділами інших країн. Основна мета спецоперації - зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах і областях.
Повідомляється, що, крім підрозділів ДПС, в операції також візьмуть участь територіальні підрозділи взаємодіючих структур, радіотехнічні частини Повітряних Сил ЗСУ, ресурси прикордонних відомств суміжних держав і міжнародних організацій, серед яких Європейське агентство FRONTEX, Місія ЄС EUBAM, INTERPOL, EUROPOL, аташе з правоохоронних питань і офіцери зв'язку дипустанов іноземних держав.

Читайте також: В ійськові приготування Росії біля кордонів України: з'явилися нові подробиці
"Під час операції буде проводитися повітряний моніторинг прикордонних районів і лінії кордону з застосуванням прикордонної, в тому числі безпілотної, авіації, спільні перевірки суб'єктів авіаційної діяльності за межами контрольованих прикордонних районів, поїздів, що рухаються до кордону, місць накопичення контрабандних товарів і вантажів", - повідомили у відомстві.
Також, за даними ДПС, в цей період проводитимуться спільні заходи з охорони кордону з колегами суміжних країн, патрулювання морських і річкових ділянок.
У відомстві також нагадали, що в минулому році в рамках аналогічної спецоперації затримали понад 320 незаконних мігрантів, 1700 порушників держкордону, близько 4 тисяч порушників прикордонного режиму.
Як повідомляв ONLINE.UA, британське агентство Reuters опублікувало відео з десятками російських танків поблизу українського кордону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?