До 8 років в'язниці за жорстоке поводження з тваринами: Рада зробила перший крок
Категорія
Політика
Дата публікації

До 8 років в'язниці за жорстоке поводження з тваринами: Рада зробила перший крок

Верховна Рада України
До 8 років в'язниці за жорстоке поводження з тваринами: Рада зробила перший крок

Депутати Верховної Ради в першому читанні проголосували за законопроект, який пропонує впровадити кримінальну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.
За законопроект №5119-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються введення гуманного ставлення до тварин" в першому читанні проголосували 243 народних депутати. Законопроект пропонує внести зміни в закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження", в кодекс України про адміністративні правопорушення та до Кримінального кодексу України.

Читайте також: Зміни в ПДР: Рада ухвалила відповідний законопроект
Законопроект пропонує внести зміни до статті 299 "Жорстоке поводження з тваринами" Кримінального кодексу, згідно з яким знущання з тварин карається арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років. Ті ж дії, вчинені у присутності малолітніх, караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на такий же термін.
Крім того, пропонується внести до Кримінального кодексу України норму, згідно з якою дії, пов'язані з жорстоким ставленням до тварин, які вчинені з особливою жорстокістю або призвели до загибелі, або в результаті яких тварини стали каліками, вчинені групою осіб, караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.
Як повідомляв ONLINE.UA, 4 квітня депутати Верховної Ради прийняли рішення про необхідність присутності на пленарному засіданні глав НКРЕКП Дмитра Вовка, Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва і НАЗК Наталії Корчак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?