Газова атака в Сирії: американський друг України жорстко проїхався по Обамі і Трампу
Категорія
Світ
Дата публікації

Газова атака в Сирії: американський друг України жорстко проїхався по Обамі і Трампу

Газова атака в Сирії: американський друг України жорстко проїхався по Обамі і Трампу
Джерело:  online.ua

Американський сенатор Джон Маккейн, який відомий підтримкою України в боротьбі проти російської агресії, жорстко відреагував на авіаудари сил президента Сирії Башара Асада по житлових кварталах міста Хан Шейхун в провінції Ідліб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.
Читайте також: Газова атака в Сирії: з'явилося шокуюче відео перших хвилин після нальоту
У своїх висловлюваннях Маккейн зачепив 44-го президента США Барака Обаму та його наступника Дональда Трампа, зазначивши, що жоден з них не сприйняв ситуацію в Сирії з належною увагою.
"Ми всі бачили це вже давно: коли Барак Обама говорив, що вони (сили Башара Асада - ред.) переступили межу, але при цьому він нічого не зробив. І Башар Асад і його друзі росіяни дійсно звертають увагу на те, що говорять у США. Я впевнений, що вони взяли до уваги чудові слова держсекретаря Рекса Тіллерсона про те, що сирійський народ повинен сам визначати своє майбутнє", - заявив Маккейн.
"Я впевнений, що вони підтримували те, що в США спробували самоусунутися (від вирішення проблеми в Сирії - ред.) і почали шукати можливість домовитися з Росією. І це ще одна ганебна глава в американській історії", - додав Маккейн, натякаючи на міжнародну політику адміністрації президента США Дональда Трампа.
Маккейн додав, що Дональд Трамп повинен відреагувати на події в Сирії конкретними заявами.
"Я хотів би почути від нього, що ми озброїмо вільну армію Сирії, присвятимо себе боротьбі проти Асада, і ми повинні змусити Росію заплатити за участь у цьому конфлікті. І взагалі, іранці, Хезболла, всі, хто задіяний у цьому, всі повинні заплатити певну ціну, а Сполучені штати будуть на боці тих, хто хоче боротися за свою свободу, і ми не будемо сидіти осторонь і спостерігати, як хімічна зброя використовується для масових вбивств невинних дітей і жінок", - зазначив Маккейн.
"Дивлячись на кадри з Сирії, ми повинні розуміти, що бездіяльність Барака Обама послужило уроком всім нам", - додав сенатор.
Як повідомляв ONLINE.UA, з’явилися дані про те, що сирійська армія або російська авіація під час атаки використовувала хімічна зброя.
В кінці березня за кілька днів до атаки в Ідлібі постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що США більше не будуть фокусуватися на тому, що Башар Асад повинен покинути свій пост - навіть незважаючи на те, що в Європі думають інакше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?