Рада ухвалила найважливіший закон про житло для українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила найважливіший закон про житло для українців

Верховна Рада України
Рада ухвалила найважливіший закон про житло для українців

Депутати Верховної Ради ухвалили закон, який дозволяє українцям безкоштовно приватизувати житло в гуртожитках, де вони проживають більше п'яти років.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.
За ухвалення законопроекту №1076 у другому читанні і в цілому проголосували 256 депутатів.
Документ був прийнятий з урахуванням пропозицій президента України Петра Порошенка.
Читайте також: Передано до суду справу великого чиновника, спійманого на "квартирних" махінаціях
Згідно із законопроектом, право на приватизацію житла в гуртожитках отримують громадяни, які проживають в окремих житлових приміщеннях і в разі, якщо їх гуртожитки перебувають у власності об'єднаних територіальних громад.
Ще однією умовою для можливості безкоштовної приватизації є заселення мешканця або його сім'ї в гуртожиток на підставі спеціального ордера, а також проживання в гуртожитку за договором найму житлового приміщення.
Згідно з текстом документа, право на приватизацію поширюється на приміщення в гуртожитках, побудованих в радянські часи на загальнодержавні кошти (в тому числі за рахунок державних і колективних підприємств та організацій) і які були включені до статутних капіталів (фондів) господарських товариств та інших організацій, створених в процесі приватизації (корпоратизації) колишніх державних або комунальних підприємств, в тому числі ті, які в подальшому були передані до статутних капіталів інших юридичних осіб або відчужені в інший спосіб.
Перед затвердженням законопроекту перед Радою виступив депутат від фракції БПП Андрій Антонищак, який зазначив, що вирішення житлового питання чекають 500 тисяч українців, які проживають в гуртожитках.
"Вони не можуть оформити свої договірні відносини по електриці, по газопостачанню, за пропискою навіть", - перерахував він проблеми, з якими стикається ця категорія громадян.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі посміялися над фото "новобудов" в окупованому Криму, які були передані на потреби переселенців з аварійних будинків у Феодосії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?