Глава НАЗК розповіла, як виписувала собі чималі премії
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава НАЗК розповіла, як виписувала собі чималі премії

Глава НАЗК розповіла, як виписувала собі чималі премії

Глава Національного агентства протидії корупції Наталія Корчак під час свого звіту у Верховній Раді

зізналася, що виписувала собі і своїм колегам премії в 200 тисяч гривень.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


В ході звіту глави НАЗК депутати намагалися з'ясувати у неї причини таких високих премій, а Корчак, в свою чергу, відповідала лише, що в цьому не було ніяких порушень, і все відбувалося в рамках закону.


Після цього в парламенті піднявся шум обурених депутатів, почали звучати крики "Ганьба", а до трибуни підійшло кілька депутатів, і в ситуацію втрутився спікер Андрій Парубій.



Читайте також

:

Знущання і національна ганьба: через сайт е-декларацій розгорається потужний скандал

"Коли депутати задають просте запитання, то дайте прості відповіді", - заявив він.


У відповідь Корчак повідомила: "Премії нараховувалися в серпні, жовтні, листопаді. 200 тисяч гривень була премія, але ці премії отримували за роботу".


"За свою роботу (виписувала премії - Ред.), запущений процес електронного декларування, запущений механізм перевірки фінансування партій, здійснюється постійна робота, пов'язана із запобіганням корупції", - зазначила Корчак.


Також глава НАЗК запевнила, що багато зробила на своїй посаді, і, зокрема, нагадала про те, що нею був ініційований міжнародний аудит діяльності НАЗК.


Як відомо, зарплата Корчак в лютому 2017 року, за інформацією НАЗК, складалася з посадового окладу - 40,560 тис. гривень, надбавки за вислугу років - 20,280 тис. гривень і надбавки за інтенсивність праці - 40,560 тис. гривень.


У жовтні 2016 року журналісти з'ясували, що чотири члени НАЗК щомісяця отримували до свого основного окладу дві надбавки і премію в розмірі місячної зарплати.


В результаті цього замість одного стандартного окладу члена НАЗК отримували по чотири.


Як повідомляв ONLINE.UA, 29 березня

глава уряду Володимир Гройсман закликав главу Наталію Корчак і інших членів НАЗК подати у відставку в зв'язку з негараздами в роботі системи подачі декларацій

.


У відповідь

Наталія Корчак заявила, що не має наміру йти у відставку

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?