Журналісти вирішили дізнатися реакцію киян на "бомби" в метро: соцмережі обурюються
Категорія
Події
Дата публікації

Журналісти вирішили дізнатися реакцію киян на "бомби" в метро: соцмережі обурюються

Журналісти вирішили дізнатися реакцію киян на "бомби" в метро: соцмережі обурюються

У Києві на трьох станціях метро - "Лісова", "Хрещатик" та "Вокзальна" журналісти телеканалу "1+1" залишили коробки, за допомогою яких вони вирішили перевірити реакцію пасажирів на підозрілі предмети.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу КП "Київський метрополітен".
"1+1" залишили коробки на "Лісовій", "Хрещатику" і "Вокзальній". Напевно, думають, що це дуже вдало і смішно, поки в Санкт-Петербурзі ховають людей, які загинули в результаті теракту в метро", - заявили співробітники метро.
Також в метрополітені розповіли, що підозрілі коробки були помічені працівниками станцій, які одразу викликали поліцейських. Але тих зупинили журналісти, які пояснили, що вони проводять експеримент.

Читайте також: В ибух в метро Петербурга: з'явилася нова несподівана версія


За словами спікера київської підземки Наталії Макогон, про майбутній "експеримент" співробітників метрополітену ніхто не попереджав і зараз комунальники готують звернення в поліцію.
"Коли на стації працівник завважує підозрілий предмет (у нас є інструкція, як діяти), то він одразу викликає поліцейського. Так було і з коробками. Викликали поліцію, звичайно", - зазначила вона в коментарі Українській правді.
Макогон додала, що довго "самотні" сумки або коробки лежати в метро не будуть.
"У нас є працівник метро на станції, є правоохоронці, плюс у нас є планові перевірки з цього питання в певні години. Скільки їх і в який час, сказати не можу", - сказала вона.
У той же час, за її словами, пасажири рідко повідомляють про підозрілі предмети.
"На жаль, дуже нечасто пасажири заявляють про наступне. Всі думають, що це не їхня справа, і що вони поспішають найбільше. Але це питання безпеки", - зазначила Макогон.
У свою чергу спікер поліції Києва Оксана Блищик в своєму Facebook попередила, що подібні "жарти" можуть привести до відповідальності.
"Якщо в умовах терористичної загрози і посилених заходів безпеки хтось ще хоче так "жартувати", то нехай пам'ятають про те, які наслідки це може мати. Не треба залякувати людей, не треба провокувати поліцію. Є у нас антитерористичний центр СБУ, який уповноважений проводити такі навчання", - заявила вона.


Тим часом користувачі соціальних мереж висловили своє ставлення до "експериментаторів".








Як повідомляв ONLINE.UA, після вибухів в метро Санкт-Петербурга, які відбулися 3 квітня, де 14 осіб загинули, ще 51 отримали поранення, в метро Києва були впроваджені посилені заходи безпеки.
Також нагадаємо, що за три місяці 2017 року столична поліція вилучила у пасажирів метрополітену 81 детонатор, 54 тротилові шашки, 645 патронів, 7 гранат, пістолет, порох, димові шашки та холодну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?