У Луценка прокоментували обшуки в "Укрнафті"
Категорія
Події
Дата публікації

У Луценка прокоментували обшуки в "Укрнафті"

У Луценка прокоментували обшуки в "Укрнафті"

Генеральна прокуратура спільно з СБУ провела обшуки в офісі ВАТ "Укрнафта"

в зв'язку з підозрами на адресу підприємств, що входять до групи "Приват", і керівництва компанії в махінаціях з нафтою.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря генерального прокурора Юрія Луценка Лариси Сарган.


Прес-секретар Луценка розповіла, що управлінням з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ВАТ "Укрнафта" протягом 2013-2015 років, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.


"У ході досудового розслідування встановлено, що продажі видобутої сировини здійснювалися переважно підприємствам, що входили в групу "Приват", а тому керівники "Укрнафти", діючи в інтересах цих підприємств - покупців нафти, навмисне надавали в Аукціонний комітет відомості про щільність нафти, що видобувається, які не відповідали реальним фізико-хімічним характеристикам, зокрема, ємності барелів в 1 тонні нафти (коефіцієнт барелізаціі)", - написала Сарган.



Читайте також

:

Г

учні обшуки в Україні: ЗМІ показали фото цікавої знахідки


За версією Генпрокуратури, це призвело до заниження обсягу кожного лота видобутої сировини, виставленого на продаж, і потягнуло зменшення його вартості, попередньо, завдавши збитків ВАТ "Укрнафта" майже 140 млн грн.


"Зараз, з метою відшукання документів, що мають значення речових доказів у кримінальному провадженні, слідчими Генеральної прокуратури України, за підтримки СБ України, проводяться обшуки в службових приміщеннях ВАТ "Укрнафта", - додала Сарган.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

в "Укрнафті" заявили, що ГПУ проводить обшуки в центральному офісі компанії, а також в її регіональних підрозділах в Бориславі, Прилуках, Полтаві та Охтирці в рамках кримінального провадження, яке стосується проведення нафтових аукціонів протягом 2013-2015 років

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?